Работно време
Понеделник - Петък - 09:00 - 20:00
Събота - 09:00 - 18:00
Неделя - 09:00 - 18:00

Какво трябва да знаем за целулита и антицелулитния масаж ?

 

              Какво е целулитът?

              Целулитът представлява изсипване (херниация) на съединителна тъкан (мастни клетки) извън колагеновите влакна в дълбоките слоеве на кожата, в следствие на ралични фактори като хормонален дисбаланс,неправилно хранене, липса на движение и т.н. Поради тази причина кожата изглежда на „дупки“ или вдлъбнатинки. Добрата новина е, че целулитът е лечим и успешно можем да се избавим от него с правилно хранене, повече спорт и пиене на вода. Но хората, които искат да се отърват от целулита първо се сещат за антицелулитният масаж. И безспорно той най-доброто средство в борбата с целулита 

 

Антицелулитният масаж.

Обичайно хората си представят куп приятни неща – релаксиращото усещане от масажа, минимум изразходени усилия от тяхна страна и гладка и стегната кожа само няколко седмици след започване на курса масажи... Но както се оказва, за добър и траен резултат от антицелулитния масаж, клиентът трябва да е активен, а не пасивен участник.

1. Преди всичко трябва да осмислите факта, че антицелулитният масаж служи за профилактика и отстраняване на целулита, а не на излишните натрупани килограми. Огледайте се критично и си направете сметка от какво трябва да се отървете – само от целулита или и от няколко допълнителни килограма? После регулирайте храненето си.

2. Какво да правите след масажа? Най-добре е след процедурата да полежите 20-30 мин., без да натоварвате гръбнака и мускулите, а после да пиете 200-300 гр. вода или зелен чай. Ако веднага след масажа започнете да се движите, това ще намали ефективността на процедурата.

3. Стандартният курс антицелулитни масажи включва 10-12 процедури с интервали по 1-2 дни между тях. Някои хора се заблуждават, че ако масажът се прави по-често – например два пъти на ден – целулитът ще изчезне по-бързо. Но това не е така. Масажът стимулира процеси, които помагат на организма да изчисти целулита. За протичането на тези процеси обаче се иска време. Затова прекъсванията от 1-2 дни са задължителни.

4. Ако след пълен курс антицелулитни масажи (10-12 процедури) не сте задоволени от резултата, направете прекъсване от 2-3 седмици и ако имате желание и възможност, започнете нов курс.

5. За ефективно отстраняване на целулита много хора прилагат и допълнителни методи – специални упражнения, контрастни душове и др. Тези процедури е добре да се правят на другия ден след масажа.

6. След провеждането на антицелулитен масаж не трябва да възникват синини. Синината е кръвоизлив в тъканите, при който се разрушават най-малките капиляри. Това забавя много скоростта на премахване на целулита. Ако след масажа получавате трайни синини, необходимо е да прекъснете процедурата до възстановяване на нормалното кръвообращение в тъканите. Надяваме се тези съвети да ви помогнат да извлечете максимална полза от антицелулитния масаж.

Ако имате още въпроси, с радост ще отговорим на тях на телефони: 0896425557 или 0878133511 както и на място на адрес: София, бул. акад. Борис Стефанов 35, сградата на South Mall.

Екипът на Студио Magnifico !