Работно време
Понеделник - Петък - 09:00 - 20:00
Събота - 09:00 - 18:00
Неделя - 09:00 - 18:00

Карбонов Пилинг и лазерно подмладяване

Карбонов пилинг и лазерно подмладяване

Какво представлява Карбоновият пилинг ?

Карбоновият лазерен пилинг е неаблативна лазерна процедура, чрез която се постига намаляване на омазняването на кожата, свиване на разширените пори, заличаване на петна и белези от акне, стягане, подмладяване  и цялостно изглаждане на повърхността на кожата. Върху кожата се нанася карбонов гел  с активен въглен,койтои покрива плътно кожата и навлиза в самите пори. Така подготвената кожа се обработва с неаблативен Nd YAG лазер с дължина на вълната 1064 nm(24-30J/cm) или 1320 nm, като се работи с много къси импулси. Лазерната светлина се поглъща от карбоновите частици и води до тяхното разрушаване чрез фотомеханична деструкция в самите пори. От топлинният ефект, се активират фибробластите (клетките, които произвеждат колагена в кожата), докато карбоновите частици ексфолират кожата и почистват порите.

Kaкви резултати се постигат ?

В резултат се наблюдава ремоделиране на вътрешната повърхност на пората, намаляване на размера й и намаляване на омазняването на кожата. Потиска се и бактериалния растеж в пората, като по този начин се намалява броя на акнеичните лезии по кожата на лицето. Така в резултат на осъществения карбонов пилинг в дългосрочен план намаляват пристъпите на акне. Излющването на повърхностните слоеве на кожата в резултат на фото-механичната деструкция се съчетава със засилената продукция на колаген, настъпващо в резултат на активация на фибробластите. Това води до видима промяна в повърхностните слоеве на кожата и постигане на по-свежа и подмладена кожа.

Какво да очаквам по време на процедурата ?

По време на процедурата се усеща леко затопляне до парене на повърхността на кожата, но няма болка.След пилинга се нанася успокояващ гел и успокояваща и хидратираща маска.Непосредствено след пилинга лицето е леко зачервено, като този ефект се задържа за 2-3 часа, последван от излющване на повърхностния слой на кожата, което завършва за 1-2 дни.  През този възстановителен период е важно да се използва слънцезащитен крем с висок SPF фактор и  омекотяващ крем, който прави излющването по-плавно и намалява дразненето. Важно е и преди и след  процедурата, поне 2-3 седмици да се избягва солариум и слънчеви бани. 

Обичайно се прилага серия от 3 или 4 процедури през 2-4 седмици.

 Очаквани резултати от карбоновия пилинг

  • Стягане и видимо намаляване на разширените пори и атрофични белези от акне
  • Почистване на порите от себума
  • Свиване на мастните жлези и като резултат намаляване на омазняването на кожата - в резултат на това намалява и активността на акнето при предразположени индивиди

·         Антисептичен ефект върху космено-мастните фоликули, което води до намаляване на количеството бактерии и ограничаване на акнето

·         Стимулиране колагеновата синтеза с последващо стягане кожата и изглаждане на фини линии и бръчки

  • Излющване на нежизнеспособни клетки от повърхностните слоеве на кожата

Противопоказания

Противопоказания за извършване на този вид пилинг са активно и тежко протичащо акне, което може да се влоши в хода на процедурата. Наличието на бактериална (стафилококова, стретококова и др.) или вирусна (херпес симплекс) инфекция са абсолютни противопоказания за осъществяване на пилинга. Всички заболявания, които определят повишена чувствителност към светлина трябва да се имат предвид като противопоказания за карбоновия пилинг.